Skeniranje duše

 
     
 


YOGA & KOCH-WORKSHOP

 
     
 

Članci

 
 
     
 

Bezumna poezija

 
     
 

Linkovi

 
 

Na ovoj stranici skupljamo vaša iskustva, dojmove i komentare:

Ako ste bili na nekoj od našh radionica ili terapija i želite podjeliti vaše iskustvo s drugima, slobodno nam se obratite na mail: ante.a@web.de. Ukoliko ne želite da objavljujemo  ime i prezime, već samo inicijale, molimo da to navedete. S veseljem primamo vaše komentare i kritike koje ćemo publicirati bez cenzure, onako kako ste nam ih vi napisali.

Draga Danijela,

Htjela sam ti samo prenijeti par crtica nakon naše subotnje seanse :).

Kad sam došla doma, svi troje su navalili na mene kako već dugo nisu. Marta (starija,8 god) mi je rekla, sama od sebe: Mama, tak si mi lijepaaa. Puno smo se grlili I smijali I škakljali. Buljili su u mene ko da sam svjetsko čudo. Baš se nekako osjetilo da zračim I da se svi žele zgrijati od te energije. Znam da kužiš što mislim.

Baš sam bila sretna. I jako nekak mirna. I mogu ti reći da se još uvijek tako osjećam, neki smješak mi je na licu cijelo vrijeme. Sviđa mi se ta terapija i neobično za mene - ali nemam nikakvih pitanja, niš mi nije ostalo nejasno, baš onako neki potpuni osjećaj.

Htjela sam ti zahvaliti što si mi posvetila toliko vremena. Baš sam imala osjećaj da ne žuriš, nego mi daješ vrijeme i to mi je bilo jako važno. T.V.

Moja iskustva sa obje tehnike, SoulScan i psihospiritualnom terapijom, jako su pozitivna i niti jedan tretman nije tako učinkovito i brzo djelovao na mene kao oni. SoulScan mi je otvorio oči i ukazao na probleme za koje kao da sam znala, ali ih nekako nisam bila svjesna i baš mi je trebalo tako nešto da mi na njih skrene pozornost. Trebao mi je netko da mi to kaže.

Pola rješenja je dobro znati problem, pa u skladu s time sam nakon SoulScana otišla na psihospiritualnu terapiju nakon koje mogu reći da sam se osjećala preporođeno, oslobođeno. Riješila sam se puno negativnih osjećaja, mnogih negativnih uvjerenja s kojima sam živjela, a koja su me do sada sputavala i onemogućavala mi da idem naprijed.

U vrlo kratkom roku sam iz tužne, jadne i nemoćne da išta promijenim, postala vesela, vedra i zadovoljna osoba. Ante i Danijela, hvala vam puno na tome! I dalje radim na sebi onako kako ste me savjetovali i dalje vidim samo pozitivnije učinke :) N.J.

Draga Danijela, htjela sam ti se samo povratno javiti i dati ti feedback nakon divnog vremena provedenog kod tebe.  Čovjek se zaista osjeća lakši, a lakoća i čistoća u glavi se osjetila već isto jutro, počevši sa zanimljivim snovima i nekim mojim prestankom odugovlačenja oko nekih stvari. 

Zanimljiv je taj odabir skidanja tereta s leđa, osobito jer znaš da je taj teret samo tvoj i da ga samo ti (uz pomoć) možeš i trebaš skinuti. I.B.

U trenutku životne krize i nalazeći se na raskrižju puteva došao sam na SoulScan. Svi putevi koje sam imao ispred sebe izgledali su mi podjednako nezadovoljavajuće. Znao sam da u meni postoji dio koji me moli da obratim pažnju na njega i da ga konačno riješim ali ga nisam uspijevao razaznati. Već nakon prvog susreta s Antom shvatio sam da je taj dio ujedno i razlog svih mojih životnih kriza zadnjih par godina (koje nisu bile male). Dobio sam moćnu informaciju koja mi je omogućila da se fokusiram i izađem iz začaranog kruga. Nakon toga sam sa Danijelom riješio karmičku blokadu koja me stalno iznova prisiljavala da krivo reagiram. Smatram da tek nakon pravog razrješenja karmičke blokade čovjek ima pravi izbor odabrati ispravan put. Ante i Danijela izuzetno su divni ljudi za komunikaciju i zajednički rad te ću im uvijek biti uistinu zahvalan za pomoć koju su mi pružili a koja mi je jako puno značila... K.A

Moje iskustvo se odnosi na Antin SoulScan.

Prvi put kad sam došao kod Ante imao sam neke ideje i očekivanja o izgledu skena koja su se pokazala apsolutno netočni. Od banalnih i nebitnih stvari skrenuo mi je pogled na ono što je stvarno važno i kako da te stvari pokrenu pozitivne pomake kod mene. U određenim trenucima i stanjima meditacije u koje se uđe zajedno s Antom osjetio sam i fizičke efekte koje bi inače osjetio samo nakon aktivnosti poput trčanja, kad bi se osjećao ugodno umornim, ali ipak ispunjenim pozitivnom energijom. Uz takve očite pozitivne efekte, korisne, a vrlo jednostavne tehnike disanja, prave savjete u pravim trenucima, mislim da je SoulScan nešto što sigurno svakome može biti putokaz ako postoji iskrena želja za poboljšanjem vlastitih kvaliteta i ostvarivanje pozitivnih efekata i na duhovni i na fizički segment života. J.D.

Dragi Danijela i Ante,

Ne mogu vjerovat da je prošlo već mjesec dana od vikend retreata na moru. A kako sam se vratila iz Zatona, stvarno se situacija oko mene preko noći promijenila. Kao prvo najviše sam skužila da se promjenila Leni tj. moja kćer i nevjerojatno mi je to, neobjašnjivo da se u tako kratkom roku moglo promijeniti njeno ponašanje prema bratu i tati!! Kako?!?!što smo stvarno toliko povezani na nekoj dubljoj razini ? (znam da jesmo, al realan čovjek se zapita)...

Uglavnom, ona je od kada sam se vratila prestala sa režanjem, guranjem i agresivnim ponašanjem prema bratu... Zauzela sam stav da me se mora poštovat kao njihovu majku i mislim da im to baš paše! Njihov odnos se počeo izjednačavat. Općenito sam si rekla da ću si dat više poštovanja, sama sebi i napraviti onako kako ja želim. I vidim tu promjenu i na drugima. J.N.

Dragi Ante! Svakodnevno prakticiram ono što si mi rekao i emitiram radost, veselje, ljubav. Privukla sam neke divne ljude u svoj život i osjećam se jaaaaako dobro. Smirena sam i kao da me ništa ne može izbaciti iz takta, a i kad osjetim negativne ljude oko sebe i da bi se sama mogla uhvatiti u neku lošu emociju, preko njih, samo emitiram, šaljem ljubav :)

Otprilike imam osjećaj kao da je ovo neki zadnji put u fizičkom obliku da sam na ovom planetu, kao da je moja duša sve odradila i da samo još moram neku svoju ili obiteljsku karmu odraditi. Nešto, samo još ne znam što. Ma ne znam sad kako bi ja to tebi opisala što osjećam, ali kao da sam veliki dio nečega, a još ne znam baš točno opisati čega, osvijestila na razini više svijesti. Kao da otpuštam taj svoj ego, niže ja i počinjem svakodnevno zahvaljivati univerzumu na svemu, i dobrome i lošemu, da otpuštam bijes, tugu, te neke emocije ega... Oslobađam se... M.B.

Najdraža Danijelice,
Radeći sa tobom dobila sam :
- snagu
- prisutnost
- mudrost
- sažimanje
- prizemljenost
- zaigranost
- ODLUČNOST
- sve je moguće

kroz animu, moje žensko Ja, dobila sam:
- intergritet (zauzimanje za sebe) kroz iskrenost i dosljednost
- opuštenost i neustrašivost (vođena sam)
- čvrstoču i racionalnost, kroz muški princip Animus
- sportski dio
- spoznala sam da sam od mame dobila blagoslove koje mogu sažeti u 2
riječi, a to su MIR I SREĆA
- spoznala sam da promjene kojih će uslijediti su: promjena posla (realizacija mene, managerski pristup, vodenje projekata)
- partnerski odnos: razumijevanje i nadogradnja mene (partner koji na
mene djeluje poticajno, harmonično i mir)
- na trečem satu naučila sam da sam kroz prabaku dobila blagoslov da
razumijem druge, da ljubim druge, molim se za njih  kroz što dobivam i širim svetost, blagoslov i LJUBAV
- integrirala sam ljepotu i samopuzdanje koju mi ona daje, dana mi je
slobodna komunikacija, BEZ CENZURE - ISKRENA I SPONTANA
- stekla sam blagoslov u vezi majčinstva i straha od neimaštine kroz
VJERU I PREPUšTENOST BOGU KOJI JE VEĆI OD MENE, I blagoslov VJERE u SEBE
- spoznala sam što znači ljubav i biti svoja, i da sve što želim ako
je od Njega podržano je i moguće

Na šestom satu spoznala sam kako od Hrvoja kao blagoslov dobivam
kreativni potencijal, a lekcija partnerskog odnosa je da cijenim sebe takva kakva jesam -za Marka sam dobila blagoslov odnosa kroz mir koji si ja tumačim da je odnos kao takav zavrsio i da mogu biti mirna.
-
kroz taj odnos naučila sam lekciju o beskonačnosti, protočnosti, kreaciji, FLUIDU, SMISLU POSTOJANJA : JA JESAM
- dobila sam na uvid kako u to stanje kad god poželim mogu doći kad
legnem i rastvorim oči -životna lekcija koji sam kroz taj odnos dobila je ljubav i BEZPROSTORNOST
- dobila sam na uvid da životna promjena koja je od mene tražena je
putovanje (gusto zelenilo), te da meditiram i radim na sebi
- vezano uz potencijalnu partnersku vezu da budem ono što jesam i da budem cool
. Ja slobodno kroz sebe puštam da kroz mene djeluje Božja snaga i volja i puštam Njega da mjesto mene kreira. Ja mu se slobodno prepuštam i dajem mu svoju volju, a On progovara kroz mene.
"Ja jesam to što jesam, bezuv
jetno i bezgranično.

U redu je da živim svoj potencijal u potpunosti. U redu je da sam to što jesam".

Toliko sam toga kroz Tebe dobila,da to nema ovozemaljsku cijenu.
Puno te volim! M.K.

Na skeniranju je za mene javno izgovoreno ono što i sama sam htjela izgovoriti ali mi ego, ponos, sram nisu dozvoljavali. Riječi su se poput potresa, lavine i bujice srušile na taj ego koji mi je do tada toliko značio i dozvolila sam samoj sebi da se pogledam u pravom svjetlu, da budem prava Ja, tiha, samozatajna, dobroćudna, smirena sa vlastitim stavom i integritetom i da je to sasvim u redu biti takva. Zašto bih bila frajerica kad to nisam? Zašto bih igrala neku ulogu da me prihvate, tražila pažnju i potvrdu od drugih kada mi nitko ne može ispuniti i pružiti ono što sama sebi mogu najbolje dati? Skeniranje me dovelo do prihvaćanja sebe na jednom nazvala bih to "ranjivijem" nivou, ali to prihvaćanje sebe dovelo me bliže Bogu, razumijevanju pravog smisla života i sakupljanja iskustva na tome putu.

U praksi to izgleda ovako, volim one koje je najteže voljeti, koji zbog svojih povreda i neispunjenih želja gađaju nisko, a ustvari samo žele ljubav i razumijevanje. Lako je voljeti prosvijetljene i osviještene, načitane i informirane. Za mene je postao izazov dovesti zalutalu ovčicu natrag u stado, pružati bezuvjetnu ljubav, ponekad i nemilosrdnu, pružati podršku i razumijevanje a pri tome zadržati svoj vlastiti integritet i ne tražiti ništa zauzvrat. Nikad mi nije bilo teže a istovremeno lako i ispravno, jer u srcu znam da sam na pravom putu. Nikad ništa nije bilo neizvjesnije i nesigurnije kao sada ali takvo stanje prihvaćam sa smirenošću koje dosada nikad nisam imala i tolikom količinom vjere u bolje sutra za sve nas da sam i sama iznenađena, a ljudima oko sebe izgledam kao naivni sanjar. E da, i to kako drugima izgledam mi je postalo najmanje važno, najvažnije je usrećiti nekog, izmamiti mu osmijeh na lice. U najgore kapitalističko doba moj je moto postao "koliko volim" a ne "koliko zarađujem". Na skeniranju sam čula istinu koja me probudila, na meni je samo da se u ovom svijetu prepunom sredstava za zatupljivanje, smirenje i omamljivanje konstantno trudim ostati budna." M.V.

Imala sam prilike otići na Soul Scan kod Anteta, na Karmičku transformaciju kod Danijele te na njihovu zajedničku radionicu te mogu reći da su sva tri susreta bila odlično iskustvo. 

Soul Scan mi je prvenstveno vratio vjeru u sebe i naglasio važnost vjerovanja svojem unutašnjem glasu kojeg, na sreću, nitko nije lišen i naš je najbolji životni suputnik...a prečesto zaboravljamo na važnost tog dar. Ugodno me iznenadilo što sam došla k Antetu sa nikakvim očekivanjima te niti jednim konkretnim pitanjem, a on je pak sam po sebi osjetio i odgovorio na sva pitanja o kojima sam tih mjeseci intenzivno razmišljala i promišljala. Uz njegov savjet da se počnem baviti meditacijom (te mi je i preporučio točno dobru meditaciju za mene), život mi je definitivno krenuo ka još kvalitetnijem izričaju. Svakome bih preporučila Soul Scan ne zato što će vam netko drugi dati odgovore za kojima sami trebamo tragati već zato što ćete u moru glasova, savjeta, previranja i nesigurnosti koja nas okružuju zapravo dobiti direktan uvid te ćete, u svakom slučaju, sami i osjetiti što vam rezonira, a što ne. Tko god je iskreno otvoren sagledati se u pravom svjetlu, neće otići razočaran.

Karmička transformacija je bila nešto drugačije iskustvo, ali jednako sveprožimujuće. Uz Danijelinu potporu te divno zaigranu i otvorenu energiju kojom zrači uspjela sam se odmah opustiti i prepustiti valovima prošlih života te naići na stvari koje su me kočile u mom sadašnjem životu. To mi je donijelo već trenutno olakšanje i objasnilo neke stvari koje dotad definitivno nisam uspjela shvatiti, ali i mnogo procesa koje sam završavala sama po sebi još naredna dva mjeseca. Stoga, zaista i nadasve mi je to pomoglo u osobnom razvoju i samom osjećaju neke lakoće postojanja i prepuštanja. Jednostavno rečeno...ubrzalo je moje sporo kretanje ka saznanjima te upoznavanju dubljih slojeva svojeg jastva  i sretna sam što mi se u životu otvorio put na kojemu sam imala prilike proći kroz to oslobađajuće iskustvo.

Radionici se više ne sjećam niti imena, ali sjećam se da je trajala pet sati i da mi se činilo kao da je prošlo tek sat vremena. Bavili smo se tehnikama prizemljavanja, otpuštanja, izražavanja....sve u svemu, sve bi se to svelo na jedan nazivnik, a to jest pronalazak prijeko potrebnog mira i oslonca u samom sebi te jednako bitnog povjerenja prema životu, ali sve to u suradnji sa stvarima koje su nam uvijek nadohvat ruke i koje nam pomažu izraziti sebe. Koje su to stvari, najbolje je saznati iz prve ruke i proći kroz jednu takvu radionicu (: 

Eto, sva ta iskustva su vrlo obogatila moj život na načine koje je uopće besmisleno objašjavati i svakome toplo i od srca prepuručujem susret s Antetom i Danijelom. B.B.

SoulScan dijagnostika inspirativan je i motivacijski pristup u kojem sam brzo i jasno stekla uvide o obrascima koje trebam transformirati kako bi zivjela puniji, sretniji i "slobodniji" zivot. Primljena saznanja od velike su mi pomoći pri svakodnevnim izborima i stvaranju novih navika. Postaje jasnije kojim putem krenuti a koji odbaciti,kao i podrska koju dobivam i koju sama sebi mogu dati u tome. 

 Prijateljskim rijecnikom:

Tvoj pristup kao i komunikacija  je podrzavajuca, jasna i daje vjetar u leda. Meni je omogucila da osvijestim svoje nedobre obrasce, svijesno ih ne biram i bacam u recycle bin. Vrlo cesto to ni ne uspijem ali pojavljuje se taj trenutak kada znas da vise ne mozes i ne zelis varati sebe...pa se pohvalim za trud i krenem dalje, nekad starim nekad novim putem ;)

Hvala ti za humor, ljubav i podrsku. K.L.

Došla sam Anti da mi pomogne da svoje probleme kanaliziram na druge načine , snagom pozitivnih misli, da usmjerim svoje svjetlo koje imam prema sebi, ljudima koje volim, nebu...On sam kao osoba ima jako lijepu energiju oko sebe i olakša svakome da se opusti, i okrene sebi i radu na tome da vidimo sve lijepo u nama i da toga svakodnevno budemo svjesni.Hvala mu na tome! On je osoba koju ću uvijek rado zatražiti pomoć kad skrenem sa svog pravog puta. B.J.

Što se tiče soulscanninga, to je bilo nešto potpuno novo i nešto nezamislivo, pogotovo za mene što nikad nisam čula za taj pristup liječenja. Da bi mi neko priča, ne znam koliko bi virovala, al kad si sam nešto tako dozvoliš, nemaš izbora vise, osjetiš, vjeruješ i ne možeš to ignorirat. Nisam nikad meditirala u životu, ali na seansima bi ušla u tako smireno stanje da jedva dišem, tijelo i psiha radu stvari bez da si svjestan, uđeš u duboku meditaciju, osjećaš trnce, tijelo se "miče", a slušaš u isto vrime o svom životu, o osobinama, o dobrim o lošm, o stvarima koje su utjecale na moju bolest, što se dogodilo, i što možeš promijeniti. Ostaneš šokiran, sve se promjeni, ništa ne bude tko prije. Ko da otvoriš oči za neki drugi svijet. Ljudi su drugačiji, okolina je drugačija. Na kraj krajeva, ti si drugačiji, i sve to postane nešto jako pozitivno u vašem životu, kad nešto tako dozvoliš, pratiš upute koje dobivaš što pomaže da se izliječiš od tih boli. Kad vidiš razliku, cilo ovo putovanje samo nastaje, iduće seanse doživiš nešto još moćnije, nešto još neopisivo. To je sve jedno prekrasno putovanje što promini cili život, otvoriš oči za jedan puno veči svit, za jedan puno lipši naćin života, i sve je to puno veće nego samo da ideš izliječiti jednu bol. Na kraju želiš jedan drugačiji život, želiš biti bolja osoba, želiš bolje živjet. Ovo je soulscanning in all its senses. Toplo preporučujem za svakog, ovo je nešto što me promijenilo na nešto puno bolje, tko želi neće se kajat. Sanja Cvitan

Antu sam posjetila kad sam već bila posve izmorena dugotrajnim prebolijevanjem kraja jednoga odnosa. Nisam mu ništa o tome govorila, pustila sam ga da me sam upoznaje i istražuje. Poslušala sam njegove naputke, bili su jednostavni i učinkoviti. Sljedeći put samo sam zavapila kako želim da prestane to moje zamjeranje, ljutnja i ogorčenost, a Ante je bio presretan što sam to tako artikulirala. Rekao mi je da imam dovoljno snage da to riješim i da će to biti brže nego što mislim, a potom sa mnom razradio malu strategiju te plemenite promjene. Kroz kratke večernje rituale ja sam sebi dozvala mir i lakoću, što sam dugo priželjkivala, ali nikako nisam mogla pronaći pravi način da oprostim, da otpustim, da prihvatim događaje onakvima kakvi su se zbili. Dakle Ante me je naučio da se sve događa točno onako kako se mora događati, da je upravo tako najbolje za mene, da se mogu opustiti jer ne mogu (i ne smijem!) kontrolirati sve što mi se događa i, najvažnije od svega, da sam protočna. To znači da mogu prihvatiti život koji mi je Svemir odredio i otpustiti mržnju, ljutnju i zamjeranje. Mene su inače ti osjećaji jako izjedali; nisam se mogla otarasiti čudnog bijesa zato što mi Svemir nije namijenio neki sretniji život.  Hvala Anti što je svoju mudrost i energiju tako nesebično podijelio sa mnom.

Danijela je majstorica za čupanje korijenja iz trbuha! Ono što je Ante započeo, ona je u jednome tretmanu od skoro četiri sata neobičnom snagom procesuirala i završila. Suočila sam se s dobrim stranama odnosa i čovjeka zbog kojeg sam silno patila, spremila se za opraštanje (i davanje oprosta i pozdravljanje s tim događajem/osobom) te se lagana koraka vratila kući gdje sam ubrzo završila to životno poglavlje. Danijela je topla, moćna, inteligentna i duhovita žena, dovoljno jaka i produhovljena da gomilu naše muke i patnje preuzme na sebe i preboli ih za nas. Hvala joj što je to učinila za mene! T.P.

Na SoulScan sam se skeniranje odlučila u trenutku kada sam počela osjećati da u svojem životu na neki način plutam. Nalazila sam se pred zadatkom donošenja određenih životnih odluka, odluka o pravcima kojima krenuti i nisam bila sigurno po čemu se voditi. Trebala mi je pomoć i tu sam pomoć dobila u obliku energetskog skeniranja.

Iako smatram da sam blagoslovljene time što sam rođena u ovo vrijeme raznolikih izbora, s druge strane vjerujem da upravo taj izbor može djelovati paralizirajuće na čovjeka. Suočeni s prevelikim izborom, ne znamo što odabrati. Muče nas sumnje hoćemo li odabrati ono što je najbolje za nas i pitamo se gdje točno leži naš najveći potencijal.

Kada sam se i sama našla u takvoj situaciji, energetsko mi je skeniranje pomoglo ukloniti sve te sumnje i eliminirati izbore koji nisu za mene. Otkriven mi je moj potencijal i nakon godina neizvjesnosti, on je konačno poprimio svoj oblik. Danas mi se daleko lakše kretati svojim životom i donositi odluke, a da se pritom ne moram bojati se vezi njihove ispravnosti. Energetsko skeniranje donijelo mi je bezbrižnost kakvu dotad nisam poznavala i potvrdu znanja kojeg sam oduvijek osjećala, iako sam se bojala na njega u potpunosti osloniti, a to je da je srce jedini pravi vodič. S.B.

Homo luminens - integrativna tehnologija za razvoj svijesti i iscjeljivanja; ibenik / Zagreb, tel.: +385 (0)95 8558 953 danijela.prpic@yahoo.com ; ante.a@web.de
Copyright 2013 by Homo luminens