Skeniranje duše

 
     
 


YOGA & KOCH-WORKSHOP

 
     
 

Članci

 
 
     
 

Bezumna poezija

 
     
 

Linkovi

 
 

Izlazak iz krize ozdravljenja

Kada započinjete sa zdravijim načinom života, možda ćete imati neke tjelesne ili psiho-emotivne reakcije tijekom kratkog prelaznog razdoblja. Trajanje je različito, ali može potrajati od tri do deset dana, a najviše do četiri mjeseca. Te reakcije imaju različite simptome, ali nijedna nema štetan ili dugotrajan utjecaj. Kriza ozdravljenja ili čišćenje (pod nazivom Jarisch-Herxheimerova reakcija) javlja se, na primjer, kada god dođe do većeg odumiranja štetnih mikroorganizma, kao u slučaju gljivičnih infekcija povezanih s općom kandidijazom, ili pojave ameba. Općenito možemo reći da se ono, što nam u tom trenutku djeluje kao pogoršanje našeg zdrastvenog stanja, zapravo dešava stoga što je naše tijelo reagiralo i potaknulo proces samoiscjeljenja. Energija pronalazi svoj put kroz čitavo tijelo te razbija blokade i posljedično tome aktivira se niz tjelesnih procesa. Nemojte se brinuti ako imate te reakcije. One su obično poželjne, jer je većina njih ili rezultat oporavka ili odstranjivanja nagomilanih štetnih tvari iz tijela. Te reakcije se mogu općenito razvrstati na sljedeći način:

Umor, groznica i kašalj, prekomjerno znojenje i učestalo mokrenje, problemi s kožom i neobičan miris tijela, proljev ili zatvor, smanjenje spolne želje i vitalnosti, male nepravilnosti u ciklusu mjesečnice, razdražljivost, poremećeni san.

Reakcije na proces iscjeljenja ili osobne tranformacije, možemo promatrati iz još jednog ugla. Stoga u sljedećem poglavlju citiramo ulomke iz knjige E. Tolle-a Moć sadašnjeg trenutka u praksi.

Tijelo boli je energetsko polje, gotovo nalik biću, koje se privremeno nastanilo u vašem unutarnjem prostoru. To je zarobljena životna energija što više ne teče. Tijelo boli želi preživjeti, kao i svako drugo biće koje postoji, a preživjeti može samo ako vas navede da se nesvjesno poistovjetite s njime. Tada se može uzdići, prevladati vas, može se pretvoriti u vas i živjeti kroz vas. Kroz vas dobiva hranu. Hranit će se svakim iskustvom koje je u skladu s njegovom vrstom energije, svime što izaziva još veću bol u bilo kojem obliku: bijes, razornost, mržnja, tuga, emocionalna drama, pa čak i bolest. Tako će tijelo boli, kad vas svlada, u vašem životu stvarati situacije koje će mu vraćati njegovu vlastitu energetsku frekvenciju da bi se njome moglo hraniti. Bol se može hraniti samo bolom. Bol se nemože hraniti radošću. Radost joj je potpuno neprobavljiva.

Tijelo boli, koje predstavlja tamnu sjenku ega, zapravo se plaši svjetlosti vaše svijesti. Plaši se da ćete ga otkriti. Opstanak mu ovisi o vašem nesvijesnom poistovjećivanju s njim, kao i o vašem nesvijesnom strahu od suočavanju s boli koja prebiva u vama.

Kad počnete uništavati  POISTOVJEĆENOST i postanete promatračem, tijelo boli nastavit će još neko vrijeme djelovati i pokušat će vas prevariti da se ponovno poistovjetite s njim. Iako ga više ne hranite energijom kroz proces poistovjećivanja, tijelo boli posjeduje stanoviti zamah, upravo kao kotač koji će se nastaviti okretati još neko vrijeme, iako ga više ništa ne pokreće. Na tom stupnju može vam izazvati boljke i boli u različitim djelovima tijela, ali to neće potrajati.

Ostanite budni i svjesni. Budite uvijek budan čuvar svoga unutarnjeg prostora. Trebate biti dovoljno prisutni da biste mogli izravno nadgledati tijelo boli i osjećati njegovu energiju. Tada ono neće moći nadzirati vaše razmišljanje.

Onoga trenutka kad vam se razmišljanje poveže s energetskim poljem tijela boli, poistovjetit ćete se s njim i ponovno ga hranite vlastitim mislima. Primjerice, ako je bijes prevladajuća energetska vibracija tijela boli te ako ste ispunjeni bijesnim mislima, razmišljate li o onome što vam je netko učinio ili što vi njemo namjeravate učiniti, to će postati nesvjesno razmišljanje i tijelo boli će se pretvoriti u vas. Ondje gdje postoji bijes uvjek postoji i patnja. Ili kad vam se prikrade mračno raspoloženje te se upustite u misaone negativne obrasce i razmišljanje o tome koliko je život težak, vaše se razmišljanje združilo s tijelom boli, prevladao je nesvjesno i postajete osjetljiv prema napadu tijela boli.

Preobrazba patnje u svijest: Neprekidna svjesna pažnja raskida vezu između tijela boli i vaših misaonih procesa te vas vraća procesu promjene. USREDOTOČITE PAŽNJU NA OSJEĆAJ U SVOJOJ NUTRINI. Spoznajte kako je riječ o tijelu boli. Prihvatite njegovo postojanje. Ne razmišljajte o njemu – ne dopustite da se osjećaj pretvori u razmišljanje. Ne prosuđujte i ne raščlanjujte. Ne stvarajte na temelju tijela boli vlastiti identitet. Ostanite prisutni te i dalje budite promatrač onoga što se u vama događa. Postanite svjesni ne samo emocionalne boli, nego isto tako i onoga tko promatra - tihog promatrača. To je moć sadašnjeg trenutka, moć vlastite svjesne prisutnosti. Čekajte da vidite što će se tada dogoditi.

Najvažnije što morate zapamtiti je ovo: sve dok se poistovjećujete na temelju bola, ne možete ga se osloboditi. Sve dok dio vašeg osjećaja vlastitog ja sudjeluje u vašoj emocionalnoj boli, nesvjesno ćete se opirati ili potkopavati vlastiti pokušaj iscijeljivanja te boli. Zašto? Prilično jednostavno - zato što želite očuvati cjelinu vlastita bića, a bol je postala vaš važan dio. To je nesvjestan proces, a jedini način na koji ga možete prevladati jest da ga osvijestite. Samo vi to možete učiniti. Nitko nemože postati svjestan umjesto vas.

Onoga trenutka kad prepoznate tijelo boli, kad osjetite njegovo energetsko polje u sebi i usmjerite pažnju na njega, poistovjećenja će nestati. Pojavit će se vaša dimenzija svijesti. Nazivam ju prisutnošću. Sada ste svjedok ili pomatrač tijela boli. To znači da se tijelo boli više ne može koristiti vama pretvarajući se da ste to vi i ne može se više ponovno hraniti kroz vas. Otkrili ste vlastitu najskriveniju snagu.

HOMO LUMINENS - integrativna tehnologija razvoja svijesti i iscjeljivanja; Šibenik - Zagreb; tel.: +385 (0)95 8558 953; danijela.prpic@yahoo.com; ante.a@web.de;
Copyright 2013 by Homo luminens