Skeniranje duše

 
     
 


YOGA & KOCH-WORKSHOP

 
     
 

Članci

 
 
     
 

Bezumna poezija

 
     
 

Linkovi

 
 

Manualna terapija


Manualna terapija pojam je koji se koristi u fizioterapiji, a predstavlja način dijagnostike i liječenja funkcijskih smetnji lokomotornog sustava posebnim zahvatima s rukama. To je drevni, prirodni terapijski postupak namještanja kostiju, najčešće onih na kralježnici, kako bi se uspješno tretirala razna oboljenja i ozljede. Manualne tehnike uključuju razne oblike masaže, mobilizaciju i manipulacije u svrhu rasterećenja prikliještenog ili blokiranog živca, krvnih žila, mišića, tetiva ili zglobne čahure. Terapija je bezbolna, s trenutnim djelovanjem (olakšanjem), a rezultati su dugotrajni.

Primjenom manualnih tehnika dolazi do oslobađanja tenzije u tkivu, poboljšava se prokrvljenost te tako utječe na smanjenje boli, povećanje pokretljivosti i opće funkcionalnosti organizma. Za vrijeme tretmana terapeut dolazi u kontakt s mehanizmom zdravlja svake osobe i na taj način kod pacijenta inicira samoiscjeljenje

Ukratko, manualna terapija:

  • provodi specifičnu dijagnostiku i terapiju zglobnih struktura i pripadajućih okolnih mekih tkiva
  • je pokazala signifikantnu učinkovitost u tretmanima slabinske i vratne kralježnice, gležnja, koljena, kuka, lopatice i lakta
  • ma ulogu smanjenja boli, povećanja opsega pokreta; smanjuje ili uklanja upale mekih tkiva, potiče oporavak ozlijeđenog tkiva i elastičnost te stabilnost pokreta
  • je terapija temeljena na dokazima (Evidence-Based-Therapy)
  • je još učinkovitija kad se kombinira sa SoulScan-om ili psihospiritualnom terapijom (otkrivanje i razriješavanje dubljih uzroka oboljenja)

Prvi dolazak


Kod prvog dolaska na ovu terapiju skupljaju se informacije o povijesti bolesti i obavlja se dijagnostički pregled, kako bi se ustanovilo koji dio vašeg lokomotornog sustava nije u svojoj optimalnoj poziciji, odnosno funkciji. Nakon identificiranja problema počinje proces liječenja strukturalnih abnormalija. Već nakon prvog tretmana evidentno je kako i na koji način ova vrsta terapije pomaže. Tada se određuje koliko je tretmana još potrebno učiniti da bi se postiglo željeno poboljšanje te ćete, ovisno o slučaju, dobiti upute za samopomoć. Također će vam se ukazati na moguće psihosocijalne aspekte koje su uzrokovali oboljenja i pomoći u traženju rješenja za čišćenje obiteljskih ili karmičkih utjecaja.

U slučaju da manualna terapija nije odgovarajuća tehnika za rješavanje vašeg problema, objasnit će vam se zašto je to tako i na koji način možete riješiti vaš problem. Manualna terapija jedna je od terapijskih mogućnosti i uglavnom se primjenjuje kao nadopuna ostalim fizioterapijskim zahvatima. Namijenjena je također svima koji žele izbjeći lijekove ili kirurški zahvat zbog bolova u kralježnici kukovima, koljenima, ramenima ili laktovima. Ukoliko imate neko pitanje ili niste sigurni da li je manualna medicina dobar izbor za vas, slobodno nam se obratite.

Masaža


Najbrži i najjednostavniji put do osjećaja rasterećenosti, blagostanja i potpunosti je kroz odgovarajuću i kvalitetnu masažu. Od davnina je koriste svi narodi svijeta. Ona liječi i smiruje vraćajući tijelu i psihi ravnotežu i snagu. Zato se sjajno nadovezuje na zahvate manualne terapije. Kao posebni doživljaj opuštanja predstavljamo vam Božanstvenu masažu.

Božanstvena masaža


Božanstvena masaža predstavlja kombinaciju meditativnog pristupa terapeuta i najučinkovitijih elemenata tradicionalnih masaža. Prilikom ove jednosatne masaže stimuliraju se meridijani i nježno se tretiraju određene akupunkturne točke. Nakupljena napetost u mišićima na taj se način brzo otpušta, bolovi i blokade nestaju, a tijelo puni novom energijom.

Na samom kraju predlažemo vam i kratak, petominutni bioenergetski tretman koji dodatno pojačava efekt tjelesne regeneracije. U Božanstvenoj masaži koristimo organska ulja u kombinaciji s mirisnim eteričnim uljima koja imaju aromaterapeutski učinak.

 

HOMO LUMINENS - integrativna tehnologija razvoja svijesti i iscjeljivanja; Šibenik - Zagreb; tel.: +385 (0)95 8558 953; danijela.prpic@yahoo.com; ante.a@web.de;
Copyright 2013 by Homo luminens