Skeniranje duše

 
     
 


YOGA & KOCH-WORKSHOP

 
     
 

Članci

 
 
     
 

Bezumna poezija

 
     
 

Linkovi

 
 

Yoga

Yoga Naše Yoga radionice proizašle su iz temelja znanja dobivenog u Indiji. Velik značaj pridajemo podučavanju tjelesnog, mentalnog i duhovnog opuštanja, kao osnove zdravog i svjesnog života. Pravilno disanje i meditativna prisutnost u trenutku kroz naš se Yoga program kontinuirano podučavaju i produbljuju. U tom smislu oblikovane su i završne relaksacije, s intuitivno vođenim meditacijama i vizualizacijama, u kojima polaznici, bez obzira na predznanje i stupanj svjesnosti, mogu doživjeti duboku opuštenost i regeneraciju, kao i jednostavna iskustva duhovne prirode.

Pozitivni učinci Yoge

Yoga je na zapadu popularna prvenstveno radi niza pozitivnih efekata na tjelesnom nivou i ona zaista djeluje blagotvorno na čitav ljudski organizam. Marljivim prakticiranjem Yoge s vremenom dolazi do velikog povećanja savitljivosti i čvrstoće čitavog tijela pa je ona naš zlatni polog za budućnost. Iz tog razloga uvijek ju svima rado preporučujemo.

Yoga ima velik pozitivni učinak na živčani sustav. Pomaže kod nesanice i depresije, povećava koncentraciju, te razvija svijest. Gledano s energetske razine, Yoga stimulira rad svih čakri te ih pročišćuje, jednako kao i nadise (energetske kanale u tijelu), a čitavo tijelo puni novom energijom.

Ono što nas kod Yoge posebno veseli je to da kroz kontinuiranu praksu dolazi do rastvaranja energetskih i mentalnih blokada i stoga ona može biti od velike pomoći pri svladavanju vlastitih slabosti i inertnosti. Yoga razvija osjećaj hrabrosti i veselja, mira i ugode boravka u vlastitom tijelu te povećava prirodni tjelesni potencijal. Yoga kreira balans na svim razinama našeg postojanja - usklađuje fizički nivo sa psihoemotivnim i duhovnim. Izuzetno je korisna i kao dopuna uobičajenim fizičkim aktivnostima, kao što je trčanje ili aktivno bavljenje bilo kojom vrstom sporta.

Općenito o Yogi

Yoga
Značenje riječi Yoga jest ujedinjenje ograničenog s beskonačnim. Asane su Yoga poze, a Pranayama su vježbe disanja .

Asane, kao i Pranayama dio su Hatha Yoge, koja je pak dio Raja Yoge (naziva se još i Ashtanga Yoga). Raja Yoga jedan je od četiri glavna smjera Yoge i usmjerena je kontroli uma, što znači da uključuje različite tehnike, koje sve imaju za cilj kontrolu i smirenje vlastitog uma kako bi meditacija bila što uspješnija i cilj sjedinjenja što brže postignut. Sva četiri smjera zajedno čine jedan put, put ka sjedinjenju vlastitog bića s apsolutnim, s bezgraničnim, s jednotom.

Yogu podučavamo u obliku individualnih satova, kao i u malim grupama (Yoga tečajevi i radionice).

Individualni satovi vođeni su prema individualnim konceptima od kojih se svaki pojedinačno kreira s obzirom na želje, potrebe (fizičke poteškoće) i mogućnosti (tjelesna spremnost) svake osobe. Ovakav pristup omogućava najbrži napredak u svakom pogledu jer se učitelj može posvetiti isključivo jednoj osobi i samim joj time dati maksimalnu potporu i vodstvo pri vježbanju.

HOMO LUMINENS - integrativna tehnologija razvoja svijesti i iscjeljivanja; Šibenik - Zagreb; tel.: +385 (0)95 8558 953; danijela.prpic@yahoo.com; ante.a@web.de;
Copyright 2013 by Homo luminens